Nu söker vi vår nästa stjärna: Alkohol/drogterapeut i Umeå

27.10.2023

Vi söker alkohol- & drogterapeut till vårt kontor i Umeå

Om oss:

FBE Konsult är ett kunskapsföretag inom skadligt bruk och beroende och vi har stolt erbjudit tjänster till arbetsgivare sedan starten 1992.

Med vår nischade inriktning att i våra uppdrag utgå från arbetsgivarintresset är vi pionjärer i Sverige och har genom åren utvecklat en bred kompetens och ett väldigt uppskattat tjänsteutbud. Oavsett om det handlar om att förebygga, hantera eller behandla skadligt bruk kopplat till alkohol, narkotika eller spel så kan man vända sig till oss med förtroende.

Vår vision är att minska den drogrelaterade ohälsan inom arbetslivet, där drogen ska bort och den värdefulla medarbetaren ska få en möjlighet att vara kvar, genom förebyggande eller stödjande insatser till både individ och arbetsledning. 

Våra verktygs framgång bygger framför allt på en personalgrupp med ett brinnande engagemang, lång erfarenhet och gedigen kompetens. 

Beskrivning av tjänst:

Vi söker nu en alkohol & drogterapeut till vårt lilla, men härliga team. Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med engagerade medarbetare, korta beslutsvägar och goda möjligheter att påverka ditt arbete.

I rollen som terapeut hos oss på FBE Konsult ingår utredningsarbete med stöd av utredningsverktyget Addis, samt terapeutiska uppgifter riktat till personer med skadligt bruk och beroende både i grupp och individuell behandling.

Hos oss får du möjlighet att jobba i ett litet team där vi ställer upp för varandra och hjälps åt. Vi arbetar med delaktighet och kvalitet på ett respektfullt sätt. Vi är en arbetsplats med hög kompetens och erfarenhet. Vi har extern handledning.


Om dig:

Vi söker dig som vill göra skillnad på riktig och som är utbildad alkohol och drogterapeut med KBT inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Självklart har du som oss en positiv grundsyn och ett starkt engagemang och intresse för människor generellt.

Du är ansvarskännande, trygg och har en personlig mognad och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och är prestigelös. Självklart ser du det viktigt att bidra till ett positivt arbetsklimat

Du ska även ha god vana av att dokumentera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt i arbetet att du är strukturerad och flexibel. Vi prioriterar att tillsammans värna om vår arbetsglädje, och stöttar varandra i arbetet.

Erfarenhet från behandlingsarbete med beroendeproblematik både individuellt och i grupp är meriterande, och det är önskvärt att du har kunskap inom MI, CRA, CRAFT, Återfallsprevention, 12-steg, samt ADDIS certifiering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Känner du att du passar in i detta sammanhang är du välkommen med din ansökan. Vill du veta mer om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Camilla Sandberg, FBE Konsult.

Villkor: 

Tillsvidareanställning 100 %.
Tillträde: Snarast.
Arbetstid: måndag - fredag.
Vi tillämpar provanställning.

Låter det intressant?

Kontakta Camilla Sandberg på tel. 090-71 01 06 eller camilla@fbekonsult.se.
Ansökan ink CV och personligt brev skickas till Camilla på mejladress ovan.
Anställning kan komma att ske under rekryteringstiden, vänta inte med din ansökan.