Om oss

Vårt kunskapsföretag har stolt erbjudit tjänster till arbetsgivare sedan starten 1992.  Med vår nischade inriktning att arbeta parallellt med stöd till både arbetsgivare och individ med målet en trygg och säker arbetsplats fri från ohälsa kopplad till skadligt bruk och beroende är vi pionjärer i Sverige och har genom åren utvecklat en bred kompetens och ett uppskattat tjänsteutbud.

Vår vision är att minska den drogrelaterade ohälsan inom arbetslivet, där drogen ska bort och den värdefulla medarbetaren ska få en möjlighet att vara kvar, genom förebyggande eller stödjande insatser till både individ och arbetsledning. 

Vår framgång bygger framförallt på en personalgrupp med ett brinnande engagemang, lång erfarenhet och gedigen kompetens.  Ledorden förtroende, bemötande och engagemang genomsyrar vårt dagliga arbete och vårt mål är att du som kund eller klient alltid ska uppleva mötet med våra erfarna medarbetare både värdeskapande och professionellt. 


Camilla Sandberg, verksamhetsansvarig, 
David Lundberg, alkohol-/drogterapeut, 
Helena Lindgren, VD, kundansvarig

Magnus Lindqvist, alkohol-/drogterapeut, Markus Axelsson, behandlingsansvarig alkohol-/drogterapeut


Tillsammans med arbetsgivaren gör vi skillnad - på riktigt!

Hur allt började

" En dag kände jag att det fick vara nog! Det gick inte att blunda för verkligheten längre. Trots ett bra jobb på SCA parallellt med eget jordbruk och en egen grävmaskinsfirma kunde jag inte längre förneka att det var alkoholen som styrde mitt liv. Min familj, framförallt min fru, hade länge försökt få mig att söka hjälp men det sköt jag ifrån mig och vände till att det var hon som hade problem och inte jag. 

Vändpunkten kom när jag en dag satt i samtal med en person som såg, och bekräftade, mig och mina resurser. Han lyfte mig och fick mig att känna att det behandlingserbjudande han hade att komma med var precis vad jag behövde. Jag kände mig respekterad och där och då var jag mottaglig för den hjälp jag behövde.
Den dagen tog jag första steget mot ett nyktert liv. Nu har jag varit nykter sedan oktober 1989."

Folke B. Eriksson
grundare av FBE Konsult 1992

Folkes ledord lever vidare

År 2017 gick Folke B Eriksson i pension och lämnade över företaget till dottern Helena. Mer tid i hans älskade skog och mark väntade honom. Mellan varven får vi dock fortfarande stöta på honom i våra lokaler, glädjande nog för oss. Vi övriga har fortsatt utveckla verksamheten i Folkes anda, utifrån de ledord han befäste i handling. Där vi ser varje individs resurser och möjligheter till utveckling och där varje möte utgår från våra bärande ledord: Förtroende, Bemötande och Engagemang.