Om FBE Konsult

Om oss

Vårt kunskapsföretag inom skadligt bruk och beroende har stolt erbjudit tjänster till arbetsgivare sedan starten 1992.  Med vår nischade inriktning att i våra uppdrag utgå från arbetsgivarintresset är vi pionjärer i Sverige och har genom åren utvecklat en bred kompetens och ett väldigt uppskattat tjänsteutbud. Oavsett om det handlar om att förebygga, hantera eller behandla skadligt bruk kopplat till alkohol, narkotika eller spel så kan ni vända er till oss med förtroende.

Vår vision är att minska den drogrelaterade ohälsan inom arbetslivet, där drogen ska bort och den värdefulla medarbetaren ska få en möjlighet att vara kvar, genom förebyggande eller stödjande insatser till både individ och arbetsledning. 

Våra verktygs framgång bygger framförallt på en personalgrupp med ett brinnande engagemang, lång erfarenhet och gedigen kompetens.   

Helena Lindgren, VD och ägare
Markus Axelsson, behandlingsansvarig terapeut
Camilla Sandberg, verksamhetsansvarig

Tillsammans med arbetsgivaren gör vi skillnad - på riktigt!

Hur allt började

" En dag kände jag att det fick vara nog! Det gick inte att blunda för verkligheten längre. Trots ett bra jobb på SCA parallellt med eget jordbruk och en egen grävmaskinsfirma kunde jag inte längre förneka att det var alkoholen som styrde mitt liv. Min familj, framförallt min fru, hade länge försökt få mig att söka hjälp men det sköt jag ifrån mig och vände till att det var hon som hade problem och inte jag. 

Vändpunkten kom när jag en dag satt i samtal med en person som såg, och bekräftade, mig och mina resurser. Han lyfte mig och fick mig att känna att det behandlingserbjudande han hade att komma med var precis vad jag behövde. Jag kände mig respekterad och där och då var jag mottaglig för den hjälp jag behövde.
Den dagen tog jag första steget mot ett nyktert liv. Nu har jag varit nykter sedan oktober 1989."

Folke B. Eriksson
grundare av FBE Konsult 1992