Två nya stjärnor på plats hos oss

03.03.2024

Vi har startat upp 2024 med att öka vår personalstyrka med hela två stycken alkohol- och drogterapeuter. Detta ger oss möjlighet att på än fler orter nu kunna erbjuda våra kunder snabb tillgång till utredning och behandling inom området skadligt bruk och beroende .
En presentation av våra två nya stjärnor finner du här nedan.
Varmt välkomna till FBE Konsult David och Magnus.


David Lundberg

David är dipl. alkohol-och drogterapeut med en lång erfarenhet av utredning, behandling och utbildning inom området skadligt bruk och beroende i arbetslivet. Sedan 2018 har han varit en väldigt uppskattad konsultterapeut hos oss på FBE och det känns nu fantastiskt roligt att David tar steget in som anställd med alla sina erfarenheter och sin varma personlighet. David kommer primärt att vara stationerad på vårt kontor  i Skellefteå men även utföra kunduppdrag i Norrbotten där han är ett känt ansikte sedan många år. 

"En iakttagelse jag gjort under mina år som terapeut är att hjälpsökande bland yngre idag upplevs mindre skambelagt, medan det  fortfarande är rätt så stigmatiserat i de äldre generationerna. Det jag också dessvärre har märkt är att narkotikan fortsatt ökar, samt att behov att hjälpa personer med ett spel-hasard problematik har tagit fart." Säger David.

På frågan om vad han anser vara det mest givande i arbetet som terapeut svarar David:

"Att få möjlighet att bistå och hjälpa människor att bryta negativa vanor och få uppleva den skillnad som individen utvecklar är för mig den motivation och drivkraft som fortsatt ger mig näring och energi i mitt arbete."  

På fritiden är lantliv i dess rätta bemärkelse Davids stora stora intresse, samt "hårdrock givetvis". 😎

Magnus Lindqvist

Magnus är även han dipl. alkohol- och drogterapeut med en lång erfarenhet av att stötta och hjälpa människor i förändringsprocesser. Magnus har en bakgrund inom elitidrott och har även arbetat en hel del med ungdomar både inom föreningsliv och skola.

Magnus finns stationerad på vårt kontor i Umeå och utför även uppdrag i Örnsköldsvik med omnejd.

Han brinner för att hjälpa människor hitta de verktyg de behöver för att förstärka sitt liv i positiv riktning. Samt att bidra till kunskapsspridning kring beroende som det sjukdomstillstånd det är, för att minska stigmatiseringen.

"Att vara beroende av alkohol är inte skamligt, fult eller omöjligt att komma till rätta med. Det är en sjukdom som drabbar många i vårt samhälle. Den är dödlig i sin förlängning, men det fina är att den är behandlingsbar och vågar man be om hjälp kan ett fint och tryggt liv finnas där bortom drogen🌸." Säger Magnus.

På sin fritid ägnar sig Magnus gärna år träning och umgänge med vänner och familj.